Prefectura Constanta

Consiliul Judetean Constanta

Guvernul Romaniei

Ministerul Administratiei

Asociatia Oraselor din Romania

 
Click pentru prognoza meteo ... 

  Primaria Harsova

  • str. Piata 1 Decembrie 1918, nr. 1, Harsova

  • cod postal: 905400

  • Tel. 0241.870.301

  • Fax 0241.870.300


    .: Comunicate :.

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

 

primar VIOREL IONESCU

 

INVITATIE

 

Anul acesta, în perioada 2 - 4 octombrie 2014, dorim să sărbătorim împreună “Zilele Oraşului” Hârşova, Ediţia a VI-a, un eveniment important la care vor participa un număr mare de hârşoveni dar şi personalităţi locale şi judeţene.

       Cu această ocazie vor avea loc activităţi culturale, sportive şi artistice.

       Manifestările se vor încheia în data de 4 octombrie, de ,,Ziua Recoltei”. Această sărbătoare a devenit o tradiţie pentru hârşoveni - a căror ocupaţie de bază este agricultura -   ocazie cu care îşi vor îndestula cămările şi se vor bucura de atmosfera specifică.

       Prezenţa Dumneavoastră ne va onora şi ne va spori încrederea în reuşită.

       În speranţa că veţi da curs invitaţiei, vă aşteptăm.

 

                                                        Tudor NĂDRAG,

                                                    Primarul oraşului Hârşova

 

Invitaţie la dezbatere publică

 

Consiliul Local şi Primăria oraşului Hârşova supune dezbaterii proiectul Planului integrat de dezvoltare urbană: "Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii utilităţilor publice prin introducerea parţială a sistemelor de iluminat public neconvenţional şi informare a cetăţenilor - Reabilitarea infrastructurii sociale prin instalarea sistemelor de supraveghere a unor zone de acţiune urbană în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa", care va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013; Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, Domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană; Sub-domeniul: Centre urbane.

Documentul poate fi consultat pe site-ul primăriei primharsova@yahoo.com şi la sediul Primăriei oraşului Hârşova.

În vederea definitivării Planului integrat de dezvoltare urbană, invităm locuitorii oraşului şi agenţii economici interesaţi, la consultare publică în data de 27 martie 2009, ora 11,00, în Sala mare de şedinte a Primăriei oraşului Hârşova.

Observaţiile rezultate din consultarea documentului pot fi comunicate pe adresa Primăriei Hârşova, Piaţa 1 Decembrie 1918 nr.1 sau prin fax la numărul 0241870300, precum şi prin e-mail, la adresa primharsova@yahoo.com.

Vă rugăm să participaţi la această acţiune cu întreaga responsabilitate ! Vă aşteptăm !

 

Primar,

Tudor Nădrag

 

,, Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii utilităţilor publice prin introducerea parţială a sistemelor de iluminat public neconvenţional şi informare a cetăţenilor - Reabilitarea infrastructurii sociale prin instalarea sistemelor de supraveghere a unor zone de acţiune urbană în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa”

 

Consiliul Local al orasului Harsova a hotarat in sedinta din 29.01.2009 promovarea unui proiect integrat care are in componenta trei proiecte:

1. Modernizarea retelei de iluminat public prin introducerea sistemelor de iluminat neconventional solar si eolian;

2. Achizitionarea de echipamente de informare si comunicare pentru accesul larg al cetatenilor la informatii de interes public (tabele de afisaj);

3. Achizitionarea si instalarea de sisteme de supraveghere pentru cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii.

Sursa de finantare - fonduri europene – 98%

                            - fonduri din bugetul propriu – 2%.

Beneficiari ai proiectului integrat sunt:

direct, locuitorii din zona de implementare a proiectelor;

indirect, toti locuitorii orasului.

Prin convergenta celor 3 proiecte, se urmareste reabilitarea infrastructurii publice urbane si a infrastructurii sociale prin care se reduc decalajele fata de centrele urbane dezvoltate din Europa. Zonele tinta de amplasare a proiectelor isi vor schimba radical aspectul arhitectonic si ambiental.

1. Modernizarea retelei de iluminat public prin introducerea sistemelor de iluminat neconventional solar si eolian

In prezent, iluminatul public este necorespunzator din punct de vedere tehnic si a legislatiei in vigoare, precum si neeconomicos. Vechimea stalpilor din beton este pe anumite tronsoane de aprox. 25 de ani. Mai exista si 200 stalpi din lemn. Datorita costurilor mari cu energia electrica si mentenanta, in cursul anului 2008 reteaua de iluminat public a fost utilizata in proportie de aprox. 50%, ceea ce a condus la un iluminat necorespunzator si la favorizarea unor acte antisociale.

Descrierea proiectului

Se urmareste valorificarea potentialului eolian si solar al zonei care permite montarea de surse de iluminat public independente. Zonele de amplasare vor fi: centrul orasului pana la spital, drumul national, loturile repartizate tinerilor si rromilor pentru constructia de locuinte.

Avantajele investitiei:

reducerea cu 60% a cheltuielilor publice cu energia electrica si mentenanta retelei;

reducerea costurilor va permite utilizarea 100% a iluminatului public;

tipurile de lampi utilizate asigura o mai mare luminozitate la nivelul solului si elimina aproape in totalitate efectul de orbire produs de actualele surse de iluminat;

iluminatul public total va conduce la reducerea infractionalitatii, realizarea unui ambient placut si reducerea pericolului de accidente.

2. Achizitionarea de echipamente de informare si comunicare pentru accesul larg al cetatenilor la informatii de interes public (tabele de afisaj)

Proiectul prevede amplasarea de panouri video de mari dimensiuni la intrarile in oras si in zona centrala. Scopul acestei investitii este acela de a informa in timp real cetatenii despre: hotarari ale Consiliului Local, dezbateri publice de interes local, evenimente culturale, etc. Totodata, afisajele dau un aspect personalizat orasului.

3. Achizitionarea si instalarea de sisteme de supraveghere pentru cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii

Investitia consta in montarea de camere video in zona institutiilor publice, scoli, gradinite, centre comerciale si in zonele cu o frecventa ridicata a infractionalitatii. Este prevazut si un centru de comanda unde se vor inregistra transmisiile camerelor video.

Scopul proiectului este reducerea infractionalitatii si cresterea sigurantei populatiei in conditiile in care actele antisociale din oras sunt in crestere. Prin inregistrarea transmisiilor se produc probe care pot fi utilizate in instanta impotriva celor care incalca legea.

 

Costurile de operare si pentru mentenanta a proiectelor vor fi asigurate prin reducerea cheltuielilor cu iluminatul public datorat sistemelor neconventionale (solar si eolian) care vor fi introduse fara a mai solicita fonduri suplimentare de la bugetul local. Se creeaza, totodata, noi locuri de munca.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Descarca arhiva de comunicate de presa din intervalul 2007 - iunie 2008. (format .pdf)

 

 

© 2007 Primaria orasului HARSOVA, jud. Constanta. Toate drepturile rezervate.

| Recomandat 1024/768 px, min. IE6 + flash - producator - PULS MEDIA COM |