Prefectura Constanta

Consiliul Judetean Constanta

Guvernul Romaniei

Ministerul Administratiei

Asociatia Oraselor din Romania

 
Click pentru prognoza meteo ... 

  Primaria Harsova

  • str. Piata 1 Decembrie 1918, nr. 1, Harsova

  • cod postal: 905400

  • Tel. 0241.870.301

  • Fax 0241.870.300


    .: Localizare :.

Click pentru a marii ...

 

Căile de comunicaţie

 

-     sunt cele rutiere, oraşul fiind străbătut de DN 2A, E60. De la Hārşova porneşte către judeţul Tulcea DN 22A, iar de comunele limitrofe este legat prin drumuri judeţene, toate asfaltate.

 

            Transportul rutier se desfăşoară īn proporţie de 93,1% pe străzi modernizate, lungimea reţelelor stradale pentru circulaţia rutieră, īn interiorul oraşului este de 29,0 km, din care 20,0 km drumuri modernizate.

 

            Hārşova este port la Dunăre, unde pot ancora nave fluviale. Īn ultimii ani īnsă, navigaţia pe Dunăre şi influenţa ei asupra oraşului a cunoscut o curbă descendentă, culminānd īn anul 1998 cu desfiinţarea agenţiei ,,Navrom”  Hārşova.

 

            Dacă īn trecut Hārşova era un important centru comercial unde se perindau atāt nave de mărfuri cāt  şi de persoane, īn prezent nu mai există nici măcar un ponton pentru acostarea eventualelor nave ce tranzitează Dunărea.

 

Date geografice

         Oraşul Hārşova este aşezat īn partea de Nord-Vest a judeţului Constanţa, pe malul drept al fluviului Dunărea la 10 Km de confluenţa Dunării cu braţul Borcea.

            Distanţa care īl desparte de reşedinţa de judeţ, oraşul Constanţa, este de 85 Km. La 100 Km spre Nord-Est se află oraşul Tulcea, la aproximativ 100 Km spre Nord-Vest se află oraşul Brăila iar la 60 Km spre Vest se află oraşul Slobozia.

Click pentru a mari ...

             Se īnvecinează la Nord şi Est cu teritoriul comunei Ciobanu, la Sud-Est cu teritoriul comunei Horia, la Sud cu fluviul Dunărea (pe malul stāng fiind Insula Ialomiţei), la Vest cu fluviul Dunărea (pe malul opus fiind Insula Mare a Brăilei). Suprafaţa teritoriului este de 10.902 ha.

            Oraşul are īn componenţa sa 2 localităţi, oraşul propriu-zis şi satul Vadu-Oii, situat la 10 Km Nord-Vest īn imediata apropiere a podului rutier Giurgeni – Vadu-Oii.

 

 

© 2007 Primaria orasului HARSOVA, jud. Constanta. Toate drepturile rezervate.

| Recomandat 1024/768 px, min. IE6 + flash - producator - SAAR SURFACES |