primaria orasului harsova
primăria
orașului
hârșova
Informații coronavirus
Contacte pentru cei infectați cu COVID-19
Primaria HarsovaContacte pentru cei infectați cu COVID-19

În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați Direcția de Sănătate Publică Constanța la numerele de telefon 0241/481.630, 0723/535.711, 0728/111.965, Poliția Națională Hârșova la numărul de telefon 0751023615, persoana responsabilă pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Orașului Hârșova la numărul de telefon 0786/80.60.90 sau Poliția Locală Hârșova la numărul de telefon 0241/922.

Primaria Harsova Contacte pentru cei infectați cu COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică : Model “Declarație pe propria răspundere”
Primaria HarsovaGrupul de Comunicare Strategică : Model “Declarație pe propria răspundere”

❗ Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale


Vă punem la dispoziție MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.


Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.


Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.


Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.


Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.


Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.


Primaria Harsova Grupul de Comunicare Strategică : Model “Declarație pe propria răspundere”
Prevenirea raspandirii virusului COVID-19 - (14.03.2020 13:27)

ANUNT IMPORTANT

● Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă.
● Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și SUNAȚI medicul de familie pentru a solicita sfaturi.
▪ Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus.
▪ Este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare.

În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați Direcția de Sănătate Publică Constanța la numerele de telefon 0241/481.630, 0723/535.711, 0728/111.965, Poliția Națională Hârșova la numărul de telefon 0751023615, persoana responsabilă pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Orașului Hârșova la numărul de telefon 0786/80.60.90 sau Poliția Locală Hârșova la numărul de telefon 0241/922.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Informații prevenție coronavirus - (09.03.2020 13:27)
Primaria HarsovaInformații prevenție coronavirus

IMPORTANT - APEL CĂTRE CETĂȚENI

Facem un apel la responsabilitate către toți cetățenii care revin în orașul Hârșova din zonele afectate de noul coronavirus (nordul Italiei, China, Iran, Coreea de Sud) sau care prezintă următoarele simptome: tuse, febră, dificultăți la respirație, durere în gât.
Vă rugăm să apelați, de urgență, pentru informare, medicul de familie sau dacă nu sunteți înscris la medicul de familie ori nu cunoașteți numărul de telefon, să apelați numărul 0786/806.090 al responsabilului pentru situatii de urgență din cadrul Primăriei orașului Hârșova.
IMEDIAT veți lua măsura AUTOIZOLĂRII la domiciliu, CHIAR DACĂ NU PREZENTAȚI SIMPTOMELE arătate mai sus, dar:
- ați călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă;
- ați intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă;
- ați intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19);
- sunteți membru de familie al unei persoane care se încadrează în una dintre situațiile de mai sus.

Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmata. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către Direcția de Sănătate Publică. 

Toți au obligația de a NU părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării.

Persoanele care nu prezintă simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19), trebuie să declare cât mai urgent acest aspect autorităților și vor intra în carantină instituționalizată.

Vă mulțumim pentru receptivitate și înțelegere și vă rugăm, insistent, să anunțați cât mai urgent toate cazurile despre care luați cunoștință că se încadrează în situațiile de mai sus, pentru a interveni, cât mai rapid și a se evita răspândirea acestui virus în comunitatea noastră.

Primaria Harsova Informații prevenție coronavirus
Primaria Harsova Informații prevenție coronavirus
Primăria Orașului Hârșova

Piața 1 Decembrie 1918, Nr. 1
Cod postal: 905400

Tel: 0241 870 300
Fax: 0241 870 301


© - Drepturi de autor - Primăria Orașului Hârșova© - 2019. Creat de MLMedia